Het kopen van een woning duurt lang, maanden of zelfs jaren gaan voorbij vanaf de eerste inspectie tot het betrekken van de woning: u hoort vaak soortgelijke beschrijvingen als u trotse eigenaren van onroerend goed vraagt ​​naar hun ervaringen. Op de vraag “Een woning kopen: hoe snel kan het eigenlijk?”, wijzen veel mensen het in eerste instantie af als je aangeeft dat je snel verder wilt. Maar met een zorgvuldige voorbereiding hoeft een aankoop van onroerend goed geen maanden te slepen. Dus wat kunt u doen als u snel wilt verhuizen naar uw eigen vier muren? Hoe lang duurt de aankoop van onroerend goed en hoe snel kan een onroerend goed worden gekocht?

Een aankoop is niet hetzelfde als een inschrijving in het kadaster

Als je antwoord krijgt op de vraag “Onroerend goed kopen: hoe snel gaat het eigenlijk?” dat duidt op meerdere maanden, het kan zijn dat de persoon met wie u spreekt geen onderscheid maakt tussen de aankoop via de notariële certificering en de voltooiing van het proces van de inschrijving in het kadaster. Zodra u een woning heeft gekozen en met de verkoper de koopprijs heeft afgesproken, kan er een afspraak worden gemaakt met de notaris.

 Zodra de aankoop notarieel is bekrachtigd, volgt de verdere procedure zijn officiële pad met de inschrijving in het kadaster. Het duurt meestal enkele maanden voordat u de definitieve kadastrale inschrijving met u als nieuwe eigenaar ontvangt. U kunt echter veel eerder uw nieuwe woning betrekken, zodat u niet hoeft te wachten met verhuizen totdat u het uittreksel uit het kadaster ontvangt, waarmee u uiteindelijk als nieuwe eigenaar wordt geïdentificeerd. U moet dit onderscheid kennen als u zich afvraagt ​​hoe snel u een woning kunt kopen.

Een goede voorbereiding is zo belangrijk

U heeft besloten een woning te kopen. Om ervoor te zorgen dat er geen ontelbare maanden voorbij gaan voordat u gaat verhuizen, dient u de volgende stappen goed voor te bereiden.

 • In het beste geval volg je de markt al een tijdje.
 • U weet hoe hoog de prijzen voor uw gewenste object zijn.
 • Je hebt een vast inkomen uit een vaste baan.
 • U heeft een maximale aankoopprijs bepaald.
 • U heeft uw planning besproken met uw partner, die uw project ondersteunt.
 • U heeft het eigen vermogen opzij gezet voor de extra aankoopkosten zoals de makelaarskosten, de notaris- en kadasterkosten en de overdrachtsbelasting.
 • Ook kunt u tussen de 20 en 30 procent van de koopsom als eigen vermogen inbrengen zodat een financieringsbank voldoende zekerheid krijgt.

Daarmee zijn de belangrijkste randvoorwaarden voor solide financiering en snelle afhandeling gecreëerd.

De makelaar is het eerste aanspreekpunt

Als u zich afvraagt: “Hoe lang duurt de aankoop van onroerend goed?” in uw omgeving is het handig om in een vroeg stadium een ​​ervaren makelaar in te schakelen. Kies gerust het grootste en bekendste makelaarskantoor in uw stad. Vraag gerust aan vrienden of iemand een goede ervaring heeft gehad.

Neem dan direct contact op met de “vastgoedprofessional” neem direct contact op en maak een afspraak. Hoe gedetailleerder u uw ideeën aan hem beschrijft, hoe nauwkeuriger hij u kan vertellen of hij iets vergelijkbaars in de aanbieding heeft of dat hij moet gaan zoeken. Probeer je ideeën zo precies mogelijk te formuleren.

 Dit bespaart u en de vastgoedexpert onnodige afspraken ter plaatse en maakt het onderzoek voor hen gemakkelijker. Als u haast heeft, kunt u eenvoudig meerdere agenten inhuren om de zoekopdracht uit te voeren. De persoon die u een bevredigend antwoord geeft op uw vraag “Hoe lang duurt het om een ​​woning te kopen?” en u uw droomhuis presenteert, krijgt het contract toegewezen.

Door persoonlijk initiatief naar snel succes

als u geen tijd wilt verliezen met uw vraag “een woning kopen: hoe snel gaat het eigenlijk?”, dan moet u zeker zelf in actie komen. Bekijk minstens één keer per weekend de grote vastgoedportalen en bekijk de nieuwkomers. Bij veel portals kunt u een zoekopdracht instellen met een e-mailmelding wanneer er nieuwe advertenties binnenkomen. Zodra een makelaar of eigenaar een nieuwe advertentie plaatst, ontvang je een melding per e-mail en kun je direct het nieuwe aanbod bekijken.

Als het aan uw verwachtingen voldoet, neem dan onmiddellijk contact met ons op en verduidelijk de belangrijkste vragen telefonisch. Klinkt de woning veelbelovend, maak dan een afspraak om deze direct te bezichtigen. Vertrouw in geen geval op slechts één makelaar als u haast heeft. Uw voortdurende initiatief is erg belangrijk omdat sommige vastgoedverkopers niet via een makelaar willen verkopen en zelf hun onroerend goed willen adverteren.

Als het aanbod niet optimaal is

Als u zeer precieze ideeën heeft over uw toekomstige woning, de locatie en de aankoopprijs, kan dit de zoektocht vergemakkelijken. Maar het kan ook zijn dat het aanbod op de markt zo slecht is dat je concessies moet doen.

Bedenk daarom in een vroeg stadium waar u compromissen kunt sluiten. Als blijkt dat u een onbevredigend antwoord krijgt op uw vraag “Hoe lang duurt het om een ​​woning te kopen?”, moet u de mogelijke opties onderzoeken. Denk in een vroeg stadium na over uw ideeën en ga dan opnieuw op zoek. Het moet dus mogelijk zijn om binnen een redelijke termijn uw droomhuis te vinden.

Jouw persoonlijke checklist voor de flashaankoop

 1. Bedenk goed aan welke eisen uw woning moet voldoen. Denk aan de locatie, de grootte en de voorzieningen.
 2.  Controleer hoe hoog de maximale aankoopprijs mag zijn.
 3. Vergeet niet om 20 tot 30 procent van de aankoopprijs in te zetten als eigen vermogen. Vergeet de extra aanschafkosten niet.
 4. Schakel een of meer ervaren makelaars in.
 5. Zoek zelf in de populaire onroerend goed portals en gebruik de e-mail notificatie functie voor nieuwe advertenties.

Leave a reply